This is an example of a HTML caption with a link.
Oferta Trychologia

Jest to dziedzina nauki z pogranicza dermatologii, kosmetologii i fryzjerstwa, zajmująca się badaniem problemów skóry głowy i włosów. Pozwala na precyzyjne diagnozowanie, terapię i profilaktykę wystepujących schorzeń.

Trychologia jest nową dziedziną nauki, która w naszym kraju stawia pierwsze kroki. Zajmuje się ona skutecznymi sposobami leczenia i pielęgnacji schorzeń takich, jak:

• Łuszczyca
• Wypadanie włosów
• Ciemieniucha
• Przetłuszczające się włosy
• Przesuszona, łuszcząca się skóra
• Łojotokowe zapalenie skóry
• Łupież(suchy, tłusty, łupież kosmetyczny)
• Łysienie (androgenne, telogenowe, łysienie plackowate)
• Uszkodzenie strukturalne włosów

Źródeł wypadania włosów należy doszukiwać się zarówno w podłożu zdrowotnym jak i w negatywnych warunkach w jakich żyjemy.
Najczęstszymi czynnikami powodującymi różne dolegliwości skóry głowy i włosów są:

• zanieczyszczone środowisko,
• spaliny spowodowane ciągłym rozwoju rynku motoryzacyjnego,
• promieniowanie emitowane przez telefony komórkowe i komputery,
• stres,
• nieodpowiednia dieta.

Nasz Salon posiada Analizer trychologiczny ( cyfrowy mikroskop diagnostyczny). Urządzenie to pozwala na precyzyjną analizę skóry głowy i włosów klienta. Przy obiektywach X-200, X-1000. Specjalistyczne oprogramowanie pozwala na pomiar stopnia utraty owłosienia, grubości, gęstości, i struktury włosów. Przy użyciu tego urządzenia dokładnie diagnozujemy stan naskórka i cebulek włosowych.

Badanie trychologiczne mikrokamerą pozwala na ocenę skóry głowy (tłusta czy łojotokowe zapalenie skóry, przesuszona, mieszana, łupież czy tylko łuszcząca się skóra, normalna czy wrażliwa) stopień zanieczyszczenia skóry (dobranie odpowiedniej pielęgnacji). Możemy ocenić stopień odrostu nowych włosów, stwierdzić obecność zaczopowanych mieszków włosowych. Ponieważ obraz z kamery jest dostępny dla pacjenta, sam widzi i lepiej rozumiemy potrzebę czy postęp kuracji.

Badanie cebulek włosów pozwala określić niektóre przyczyny wypadania włosów (w przypadku stresu, czy nadprodukcji łoju). Widzimy przekrój wiekowy włosów. Oceniamy skuteczności stosowanej kuracji.

W naszym Salonie oferujemy następujące analizy i zabiegi w dziedzinie Trychologi fryzjerskiej:

• Diagnoza skóry głowy i włosów microkamerą
• Analiza pierwiastkowa włosa APW,
• Fizjoterapia fryzjerska (elektroterapia, laseroterapia , światłoterapia, ozonoterapia)
• Zabiegi trychologiczne – zastosowanie dermokosmetyków MonRin
• Zabiegi odbudowy i regeneracji włosów
• Pielęgnacja dla suchej skóry głowy i suchych włosów
• Pielęgnacja dla wrażliwej skóry głowy i włosów
• Pielęgnacja dla delikatnych, słabych włosów
• Pielęgnacja dla włosów o uszkodzonej strukturze
• Pielęgnacja dla włosów po kąpielach słonecznych i solariach

1. Diagnoza

Diagnozę rozpoczynamy od dokładnego poznania problemów konkretnego pacjenta. Badamy skórę głowy pacjenta za pomocą mikrokamery oraz oceniamy kondycję włosów, mieszków włosowych i stan skóry głowy.

2. Oczyszczanie

Tylko prawidłowo oczyszczona skóra głowy jest przygotowana do dalszych zabiegów i wprowadzenie składników odżywczych. Dzięki naszym preparatom efekt oczyszczonej skóry jest widoczny już po kilku zabiegach.

3. Masaż

Istotną sprawą zabiegu jest odpowiednie ukrwienie głowy. Dlatego uczymy naszych pacjentów jak poprawnie wykonać masaż skóry głowy, by poprawić krążenie krwi i dostarczyć skórze niezbędnych substancji odżywczych.

4. Indywidualna profilaktyka

W oparciu o wywiad z pacjentem oraz badanie skóry głowy i włosów opracowujemy optymalną kurację, która w zależności od stopnia zaawansowania choroby może być stosowana samodzielnie przez pacjenta w domu bądź zalecamy cykl zabiegów w salonie. Przebieg kuracji jest przez nas na bieżąco monitorowany podczas bezpłatnych wizyt kontrolnych.
Zabiegi pielęgnacyjne mogą być wykonywane w domu, albo czy odpowiednio przeszkolonych salonach fryzjerskich, gdzie skuteczność zabiegu jest zwiększana dzięki przeprowadzaniu odpowiednich masaży i zastosowaniu specjalistycznego sprzętu (elektroterapia, laseroterapia , światłoterapia, ozonoterapia).

Stosowane w trychologii produkty są skomponowane w głównej mierze na bazie ziół i minerałów. Zioła mają wiele bardzo cennych właściwości min. bakterjobójcze, grzybobójcze, przeciwzapalne, antywirusowe, oczyszczające, tonizujące i antyseptyczne. Dodatkowo łagodzą podrażnienia, przyspieszają gojenie ran, poprawiają ukrwienie skóry, wzmacniają system immunologiczny, zawierają naturalne witaminy i minerały. Odżywiają włosy, nadają im połysk oraz wzmacniają tkankę skóry . Ich stosowanie jest łatwe i bezpieczne, należy jednak zawsze skonsultować sposób użycia tych preparatów ze specjalistą. Włosy potrzebują nie tylko właściwych kosmetyków i odpowiedniej pielęgnacji. Aby były zdrowe i lśniące, należy zadbać o odpowiednią dietę bogatą w witaminy i składniki mineralne